2017-12-29 Programma online

Het oefen programma voor 2018 is weer online te downloaden van onze website
U kunt het vinden aan de rechterzijde van onze website onder het kopje Snel naar
Het programma staat online als PDF file
Op het programma kunt u precies zien welke aandachtspunten worden behandeld tijdens de les
Wij zien u graag weer terug tijdens de lesavonden

2017-07-02 Dorpentocht Ewijk

Op 2 Juli 2017 was weer de Dorpentocht Ewijk.
Gedurende deze dag hebben ± 800 lopers en/of fietser meegedaan aan één of meerder van de af te leggen afstanden.
Het commite "Dorpentocht Ewijk" is blij met deze grote opkomst, en hoopt iedereen weer terug te zien tijdens de editie van 2018.
De Dorpentocht Ewijk zal dan gelopen gaan worden op Zondag 1 Juli.

2017-05-04 Persbericht RTV Totaal over de grote buitenoeffening

Op Maandag 8 mei houdt de EHBO Vereninging Ewijk-Winssen, EHBO Verenging Bergharen-Hernen-Leur & Het Rode kruis Beuningen een grote buitenoeffening.
De organisatie voor deze oefening ligt dit jaar in handen van het Rode Kruis Beuningen.
Thema: Open dag op de Boederij.

Lees het hele persbericht op de webiste van RTV Totaal

2017-03-22 EHBO Vereniging en De Paulus kopen een AED

Als EHBO Vereniging hadden wij al langer de wens om een Automatiche Externe Defibrilater (AED) te kopen zodat we deze mee kunnen meenen naar onze hulpverleningen.
Om de AED te kunnen bekostigen en ook de gemeenschap te goede te komen zijn wij in overleg gegaan met De Paulus.
Zo hangt de AED dagelijks in De Paulus zodat de gemeenschap van Winssen erbij kan in geval van calimiteiten en
tijdens onze hulpverleningen hebben wij als EHBO Vereniging de AED bij.
Alle medewerkers van De Paulus en de leden van de EHBO Vereniging weten hoe ze gebruik moeten maken van de AED.

Zie ook het hele stuk uit de koerier:

2016-04-12 7 Kandidaten geslaagd voor de opleiding reanimatie + AED

We zijn, als reanimatiepartner van de Hartstichting,
trots op het behaalde resultaat.

2016-04-06 Weer 11 geslaagde kandidaten

De regio kan rekenen op 11 nieuwe en gekwalificeerde EHBO-ers.
Op 6 april 2016 hebben zij de basiscursus EHBO met succes afgerond.
De organisatie van de cursus was mogelijk door samenwerking met verschillende eerste hulp verlenende organisaties. Dat loont!

2014-12-13 Maar één op de dertig heeft genoeg verstand van eerste hulp!

‘Zegt het voort, zegt het voort’.
Onze EHBO-vereniging sluit zich volmondig aan bij onderstaande oproep van het Nederlands Rode Kruis
Van elke dertig Nederlanders heeft maar één genoeg verstand van eerste hulp.

Die kennis kan ”flink worden opgeschroefd” en daarom is het belangrijk dat mensen een EHBO-cursus volgen.
Die oproep deed het Rode Kruis zaterdag, op de Wereld Eerste Hulp Dag.

Als iemand een ongeluk krijgt, onwel wordt of op een andere manier in de problemen komt, is het negen van de tien keer een omstander en niet een hulpverlener die een leven redt.
Het Rode Kruis noemt als voorbeeld een geblokkeerde luchtweg. “Die kan na vier minuten al fataal zijn. Hulpdiensten zijn niet altijd snel genoeg ter plaatse. Dan zijn het de omstanders die moeten helpen, maar zij weten niet altijd wat ze moeten doen.”

Zie hele artikel: nu.nl